LibGuides: Database Subjects: Law

Law

Advokatwatch This link opens in a new window AdvokatWatch leverer journalistik om virksomheder og personer i advokatbranchen.
Arbejdsretsportalen This link opens in a new window Arbejdsretsportalen er Danmarks største onlineplatform indenfor arbejds- og ansættelsesret. Portalen indeholder lovgivning, domme, kendelser, afgørelser samt relevant litteratur indenfor de arbejdsretlige emner.
Access for SDU employees and students only. No access for hospital employees
Avalon Project This link opens in a new window Digital library of documents relating to law, history and diplomacy. The project is part of the Yale Law School, Lillian Goldman Law Library
Criminal Justice Database (Proquest) This link opens in a new window Criminal Justice Database is a database supporting research on crime, its causes and impacts, legal and social implications, as well as litigation and crime trends. The database also contains U.S. and international scholarly journals, it includes correctional and law enforcement trade publications, dissertations, crime reports and crime blogs.
Access for SDU employees and students only. No access for hospital employees.
Criminology Collection (Proquest) This link opens in a new window The collection supports research on crime, its causes and impacts, legal and social implications, as well as law enforcement and security services. It includes correctional and law enforcement trade publications, crime reports, crime blogs and other relevant material.
Access for SDU employees and students only. No access for hospital employees.
Danmarks domstole This link opens in a new window Den samlede indgang til Danmarks domstole
Danske Kommissionsbetænkninger This link opens in a new window Alle danske nummererede betænkninger i elektronisk form. Samlingen er komplet og starter med nr. 1 fra 1951. Du kan søge på betænkningsnummer, ord fra betænkningens titel, udgivelsesår m.m.
Dansk Juridisk Bibliografi This link opens in a new window Dansk Juridisk Bibliografi indeholder referencer til juridisk litteratur, herunder tidsskriftsartikler, bøger, kapitler og anmeldelser m.m., om dansk og anden national jura, international ret og EU-ret
Den Danske Forskningsdatabase This link opens in a new window NORA – Danish Research Portal – A pilot database with local data on Danish research. Data has been curated and provided by Danish research institutions. This early Alpha-release should be used with great care. Only a few institutions are currently included and a number of issues were discovered in the transfer of data from their local systems to the portal. These have now been corrected in collaboration with the software vendor and will be made available in the early March Pure software update, version 5.23.1. As soon as the institutions install this update, we may move forward towards a representative beta-release.
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (HUDOC) This link opens in a new window Hudoc – European Court of Human Rights database provides access to the case-law of the Court, i.e. Committee judgements and decisions, communicated cases, advisory opinions and legal summaries. Furthermore, the database contains decisions and reports from the European Commission of Human Rights and resolutions from the Committee of Ministers.
Den Europæiske Unions Domstol (CURIA) This link opens in a new window EU-Domstolen - CVRIA er den øverste dømmende myndighed i EU. Den blev oprettet i 1952 og ligger i Luxembourg. Domstolens vigtigste opgave er at dømme i sager om EU-retten, og dens afgørelser ligger tilgængelige på flere sprog.
Domsdatabasen This link opens in a new window Indeholder udvalgte afgørelser fra Danmarks Domstole
ED-Lovportalen This link opens in a new window Portalen indeholder bekendtgørelser, cirkulærer og domme omhandlende ejendomsadministration samt leje- og erhvervsleje. Dertil indeholder portalen litteratur indenfor området samt Ejendomsforeningen Danmarks elektroniske blanketter og standardkontrakter.
Access for SDU employees and students only. No access for hospital employees.
Encyclopedia of Law & Society This link opens in a new window The Encyclopedia of Law and Society represents interdisciplinary perspectives on law from sociology, criminology, cultural anthropology, political science, social psychology, and economics. The encyclopedia covers both American and international law and society.
Encyclopedia of Law and Economics This link opens in a new window Encyclopedia of Law and Economics offers a concise source of definitions and entries for topics in Law and Economics covered by JEL-Code K. Contains entries written by a global list of experts in the field. Provides additional emphasis on European Union law and Law and Economics from a European perspective.
Encyclopedia of Terrorism This link opens in a new window The Encyclopedia of Terrorism contains more than 300 articles providing detailed discussions of the who, what, where, when, and why of terrorism. The in-depth articles covers terrorist groups, key events, people, terms, and statistics, as well as biographical, historical, and geographical information.
EU-Karnov This link opens in a new window
HOW TO GET A PERSONAL LOGIN FOR REMOTE ACCESS:
Students at SDU: Please go to Sharepoint for further information.
Employees at SDU: Send an e-mail to the library's licensing office. Please use your SDU e-mail.
EU-Karnov opdaterer dig bl.a. på aktuelle retsregler, som de er udformet i samspillet mellem Europarådet, Europa-Parlamentet og EU-Kommissionen. Praksis belyses via henvisninger til domme fra både EU-Domstolens domme og de danske domstole.
EU-Karnov This link opens in a new window HOW TO GET A PERSONAL LOGIN FOR REMOTE ACCESS: Students at SDU: Please go to Sharepoint for further information. Employees at SDU: Send an e-mail to the library's licensing office. Please use your SDU e-mail.
EU-Karnov opdaterer dig bl.a. på aktuelle retsregler, som de er udformet i samspillet mellem Europarådet, Europa-Parlamentet og EU-Kommissionen. Praksis belyses via henvisninger til domme fra både EU-Domstolens domme og de danske domstole.
EUR-Lex This link opens in a new window Databasen er den fælles indgang til EU-retten. I basen finder du traktater, direktiver, forordninger, afgørelser, konsolideret lovgivning m.m. samt EU’s retspraksis skrevet på de officielle EU-sprog. Dertil giver databasen adgang til Den Europæiske Unions Tidende (EU-Tidende) og dokumenter omhandlende EU's internationale aftaler med tredjelande.
European Commission Law This link opens in a new window The European Commission’s website on European law. Learn about EU law and how national governments apply it. Find information on EU court judgments, competition rules, data protection, fraud, infringements, serious crime and cross-border cooperation.
European E-Justice Portal This link opens in a new window Provides information on justice systems in each of the European member states, in 23 different languages.
FEF-Portalen This link opens in a new window Portalen giver adgang til relevant lovinformation inden for erstatnings-, forsikrings- og transportret. Portalen indeholder direktiver, konventioner, love, lovforslag med bemærkninger, bekendtgørelser, cirkulærer, vejledninger og skrivelser. Dertil indeholder portalen relevante domme afsagt ved EF-Domstolen, Højesteret, Østre Landsret, Vestre Landsret og Sø- og Handelsretten.
Access for SDU employees and students only. No access for hospital employees.
Folketinget This link opens in a new window Indeholder lovforslag, betænkninger, beretninger, spørgsmål til ministre, referater af møder i folketingssalen, udvalgsbilag m.m. - alt hvad der trykkes i Folketingets Forhandlinger og Folketingstidende. Dertil har siden henvisninger til de politiske partiers websider, oplysninger om institutioner under Folketinget, EU-oplysningen, et leksikon med forklaring på parlamentariske udtryk og begreber, Folketingets Lovbutik m.v
Folketingstidende This link opens in a new window Folketingets forhandlinger fra samling 1953/1954- , med samtlige tillæg samt Folketingets Årbog.
Folketingstidende - Årbog & Registre This link opens in a new window Årbog & Registre er en håndbog, der indeholder nyttige fakta om folketingsåret: oplysninger om Folketingets medlemmer, regeringen, udvalg, kommissioner, tabeller og statistikker over det parlamentariske arbejde m.m. Der er omtaler af alle parlamentariske sager og resumeer af alle lovforslag og beslutningsforslag. Hver sag er forsynet med sidetalshenvisninger til de forskellige tillæg af Folketingstidende. Årbog & Registre udkom til og med folketingsåret 2008-09.
HeinOnline This link opens in a new window HeinOnline is a database containing more than 145 million pages and 140,000 titles of legal history and government documents. In addition to its collection of law journals, HeinOnline contains the entire Congressional Record, Federal Register, and Code of Federal Regulations, complete coverage of the U.S. Reports back to 1754, and entire databases dedicated to treaties, constitutions, case law, world trials, classic treatises, international trade, foreign relations, U.S. Presidents and more.
Idunn.no This link opens in a new window Idunn.no er en digital publiceringsplatform for fag- og forskningstidsskrifter. Du kan søge i over 26 000 kvalitetssikrede artikler indenfor fagområderne jura, pædagogik, helse- og socialfag, samfundsfag, humanistiske fag, økonomi og naturfag.
Index to Foreign Legal Periodicals This link opens in a new window Index to Foreign Legal Periodicals (IFLP) is a database that contains selected international and comparative law periodicals as well as collections of essays
Infomedia This link opens in a new window Infomedias Mediearkiv er Danmarks største online mediearkiv, som giver adgang til millioner af artikler fra landets vigtigste medier tilbage til 1990 og frem til i dag. Infomedia opdateres dagligt med alle landsdækkende dagblade, alle regionale og lokale dagblade, lokale ugeaviser, fagblade og magasiner, nyhedsbureauer, webmedier og radio- og tv-udsendelser.
Access for SDU employees and students only. No access for hospital employees.
International Encyclopaedia for Energy Law This link opens in a new window The International Encyclopaedia of Laws (IEL) covers national and international energy law. Each national monograph contains a general introduction, a description of the country’s energy legislation, an overview of the basic principles of energy law, the historical background, the role of governmental institutions, and the sources of energy law in that country’s legal system.
JUNO (Karnov Sverige) This link opens in a new window Indeholder Karnov lovkommentarer samt svenske love, lovforarbejder og afgørelser fra domstole og administrative myndigheder. Dertil indeholder basen også flere tidsskrifter med emnespecifik retspraksis, nyheder og analyser.
Access for SDU employees and students only. No access for hospital employees.
Jurabibliotek.dk This link opens in a new window Jurabibliotek.dk er et onlinebibliotek med jurabøger fra Djøf Forlag. SDU har desværre ikke adgang til alle titler i biblioteket. Det er muligt at afgrænse til de titler, SDU har fuld adgang til, ved (under Vis Indhold) at flytte markeringen under ”Adgangstype” til ”Mit abonnement”. Kopiering og print fra bøgerne er uden begrænsning. Download er ikke muligt.
JuSDUs This link opens in a new window En samling af de bedste juridiske kandidatafhandlinger fra Syddansk Universitet. De udvalgte afhandlinger er alle valgt ud fra deres høje karakter, sproglige og forskningsmæssige kvalitet samt deres nyhedsværdi
Karnov This link opens in a new window
HOW TO GET A PERSONAL LOGIN FOR REMOTE ACCESS:
Students at SDU: Please go to Sharepoint for further information.
Employees at SDU: Send an e-mail to the library's licensing office. Please use your SDU e-mail.
Karnov Online omfatter alle gældende danske love af praktisk betydning, kommenteret med fortolkninger, principielle domme, administrative afgørelser og litteraturhenvisninger. Dertil indeholder basen flere tidsskrifter med fagspecifik retspraksis, nyheder og analyser.
Karnov JURA (On-campus access) This link opens in a new window Uden personligt login er der kun adgang fra et SDU campus. Studerende og ansatte på SDU kan få fjernadgang til Karnovs platform via et personligt login. Klik her for yderligere oplysninger.
Karnov Online omfatter alle gældende danske love af praktisk betydning, kommenteret med fortolkninger, principielle domme, administrative afgørelser og litteraturhenvisninger. Dertil indeholder basen flere tidsskrifter med fagspecifik retspraksis, nyheder og analyser.
Kluwer Arbitration This link opens in a new window KluwerArbitration.com is an online resource for international arbitration research. It contains a wealth of commentary from expert authors and an extensive collection of primary source materials. Furthermore, the database contains a wide range of print publications as well as exclusive materials including ICC cases and awards.
Kluwer Law Journals This link opens in a new window The journals in Kluwer Law Online journals cover a wide range of topics within the field of law.
Lovdata This link opens in a new window Lovdata indeholder alle norske love, ajourført med sidste ændringer, historiske versioner og ophævede love. Basen indeholder derudover Norsk Lovtidend, forarbejder, afgørelser og juridisk litteratur.
Lovguide Forvaltning This link opens in a new window I lovguiden finder du alt relevant lovgivning inden for forvaltningsret. Udover lovgivning indeholder guiden domme fra højesteret, landsretterne og flere byretter, samt principafgørelser inden for de forskellige forvaltningsretlige områder.
Access for SDU employees and students only. No access for hospital employees.
LovGuide Socialforvaltning This link opens in a new window Basen indeholder en bred vifte af alt relevant lovinformation inden for områderne socialforvaltning, børn og familier, ældre samt personer med handicap. De enkelte lovguider giver et komplet overblik over det specifikke område og indenfor hvert emne finder du lovgivning, domme og afgørelser, men også lovguiderapporter fra Schultz’ fagspecialister.
Access for SDU employees and students only. No access for hospital employees.
Max Planck Encyclopedias of International Law This link opens in a new window Contains the two databases Max Planck Encyclopedia of Public International Law, as well as the recently launched Max Planck Encyclopedia of International Procedural Law. The two Encyclopedias can be searched and browsed together, or separately by using appropriate filters.
Mediejura This link opens in a new window Mediejura.dmjx.dk er et videns- og nyhedssite om medieret og presseetik, som er forankret på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. MEDIEJURA kan bruges som et opslagsværk, der giver svar på juridiske spørgsmål om medier og journalistik.
National Criminal Justice Reference Service (Proquest) This link opens in a new window The NCJRS: National Criminal Justice Reference Service Abstracts Database contains summaries of over 200,000 U.S. and international publications, including federal, state, and local government reports, books, research reports, journal articles, audiovisual presentations, and unpublished research. The NCJRS Abstracts Database excludes most legal decisions, opinions, and statutes.. Documents are either written in English or have an English-language summary.
Access for SDU employees and students only. No access for hospital employees.
Nexis Uni This link opens in a new window Nexis Uni provides quick access to full-text news, business, and legal publications, EU and international law. LexisNexis Academic NEWS supplies full-text of more than 350 newspapers from the U.S. and around the world, many same day of publication, more than 300 magazines and journals and over 600 newsletters, broadcast transcripts from the major television and radio networks and political transcripts covering Congressional committee hearings, press briefings from the State, Justice, and Defense departments, and presidential news conferences and more.
Access for SDU employees and students only. No access for hospital employees
Retsinformation This link opens in a new window Statens fælles juridiske informationssystem, som giver adgang til love, regler, bekendtgørelser og cirkulærer m.v., samt Folketingets dokumenter. Alle dokumenter, med undtagelse af de dokumenter som omhandler Folketingets forhandlinger og § 20 spørgsmål kan findes i databasen. Folketingets forhandlinger, selvstændige redegørelser og svar på skriftlige § 20 spørgsmål skal findes på Folketingets hjemmeside.
Rigsdagstidende This link opens in a new window Rigsdagens forhandlinger fra samling 1849/1850- 1953
Schultz Lovportaler This link opens in a new window Schultz' lovportaler gør det nemt at arbejde med lovgivning og relateret information. Lovportalerne er webbaserede og giver en række effektive søgemuligheder og tidsbesparende funktioner. SDU har adgang til følgende portaler: Arbejdsretsportalen, BL-Lovportalen, ED-Lovportalen, FEF-Portalen, LovGuide Socialforvaltning.
Access for SDU employees and students only. No access for hospital employees.
Socialjura§ This link opens in a new window Socialjura§ er en hjemmeside indeholdende love og regler på social- og beskæftigelsesområderne, samt de tilgrænsende områder, herunder bolig, sundhed, uddannelse mv. Hertil findes også de seneste 3 måneders pressemeddelelser indenfor de berørte områder
Synopsis This link opens in a new window Synopis dækker danske juridiske emner samt EU-ret og giver et hurtigt og enkelt overblik over litteraturen og den nyeste praksis inden for alle juraens områder. Under de enkelte emner finder du henvisninger til retsregler, bøger, artikler samt retspraksis, dog ikke dokumenterne i deres fulde længde.
Westlaw International This link opens in a new window - please note: When entering the Westlaw database, the first webpage you meet you will be asked to agree to the “Westlaw International Academic User Agreement.” Westlaw International is a global legal research library containing over 28,000 databases of case law, legislation, law reviews, treaties and directories.