LibGuides: Database Subjects: Literature

Literature

Arkiv for Dansk Litteratur This link opens in a new window Websted for den klassiske danske litteratur. ADL giver mulighed for at studere forfatternes tekster, som her bringes i en integreret sammenhæng med det litteraturhistoriske og det dokumentariske aspekt. Samtlige forfattere portrætteres af eksperter med specialviden inden for det enkelte forfatterskab. Alle tidsaldre er repræsenteret, fra 1100-tallets Saxo og op til 1931, med Georg Brandes og Thøger Larsen som nogle af de nyeste forfattere.
Bibliographie der deutschen Sprach- und Literaturwissenschaft This link opens in a new window Der Onlineversion der Bibliographie der deutschen Sprach- und Literaturwissenschaft.
Cambridge Companions to Literature and Classics This link opens in a new window The Cambridge Companions to Literature and Classics collection offers thousands of comprehensive and accessible essays on major authors, periods and genres, written by experts and designed for student readers.
Dansk Litteraturs Historie This link opens in a new window Hensigten med Dansk Litteraturs Historie er at fremstille Danmarks litteratur fra middelalder til nutid på en tilgængelig måde, så den interesserede læser kan danne sig et overblik, blive oplyst om vigtige forfatterskabers udvikling, få indsigt i litteraturens hovedværker og se den indsat i en både historisk og kulturhistorisk ramme, der peger ud over det lokale.
Den Danske Forskningsdatabase This link opens in a new window NORA – Danish Research Portal – A pilot database with local data on Danish research. Data has been curated and provided by Danish research institutions. This early Alpha-release should be used with great care. Only a few institutions are currently included and a number of issues were discovered in the transfer of data from their local systems to the portal. These have now been corrected in collaboration with the software vendor and will be made available in the early March Pure software update, version 5.23.1. As soon as the institutions install this update, we may move forward towards a representative beta-release.
Dictionary of Literary Biography Complete This link opens in a new window Signed essays written by scholars provide essential context for understanding the careers and writings of more than 12,000 authors from all time periods and from all parts of the world. This resource provides access to all volumes of the Dictionary of Literary Biography series (more than 360 vols.), the Dictionary of Literary Biography Documentary Series (19 vols.) and the Dictionary of Literary Biography Yearbook (23 vols.).
Gallica, bibliothèque numérique de la Bibliothèque Nationale de France This link opens in a new window Digitized printed materials (books, journals, newspapers, printed music, and other documents), graphic materials (engravings, maps, photographs, and others), and sound recordings. (Bibliothèque nationale de France)
Herman Bangs breve This link opens in a new window Elektronisk og søgbar udgave af Herman Bangs breve mm. til og fra Peter og Betty Nansen med realkommentarer og noter, udgivet af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab
Jacoby Online This link opens in a new window ‘Jacoby’ is short for Die Fragmente der Griechischen Historiker (FGrHist, or FGrH), a collection of ancient Greek historic texts that were lost, except for fragments (citations, extracts and summaries) found in other sources. Most of these fragments are attributed to a particular author and/or work in the source text, but some remain anonymous and can only be categorized by their subject matter.
Kulturmonitor This link opens in a new window Kulturmonitor er et dagligt, digitalt nyhedsmedie, som hver dag sætter spot på dagsordenen i kulturbranchen og leverer nyheder, debatindlæg og analyser om områderne film, scene, kunst, musik, litteratur og kulturpolitik.
Access for SDU employees and students only. No access for hospital employees
Litteraturbanken This link opens in a new window E-bogsbase for klassisk svensk skønlitteratur og litteraturforskning. Den rummer desuden præsentationer af særlige litterære genrer og temaer, generelle introduktioner til enkelte forfattere og værker, væsentlige svenske oversættelser fra andre sprog og moderne faglitteratur. Alt sammen i pålidelige tekstkritiske udgaver. Opdateres løbende.
Litteraturleksikon This link opens in a new window Samfundslitteraturs Litteraturleksikon er et digitalt opslagsværk, der forklarer centrale begreber, metoder, fænomener og genrer inden for litteraturen. Leksikonet giver læseren et overblik over det litteraturvidenskabelige felt og forskningsbaserede opslag med litteraturhenvisninger og forslag til videre læsning. Leksikonet er skrevet og redigeret af fremtrædende faglige specialister, og det opdateres løbende. Opslagene dækker både klassiske emner og nye tendenser fra litteraturforskningen. Fra Middelalderens litteratur over parabase og enjambement til performativ biografisme og kognitiv litteraturdidaktik.
Ludvig Holbergs Skrifter This link opens in a new window Ludvig Holbergs omfattende forfatterskab nu i en digital og såkaldt tekstkritisk udgave. Der er tale om en monumental udgivelse, som henvender sig til alle der holder af litteratur. Med denne udgave er Holbergs samlede forfatterskab for første gang digitalt tilgængeligt. Teksterne er søgbare og udstyret med indledninger, tekstkritiske noter og faksimiler af førsteudgaverne.
MLA International Bibliography (Ebsco) This link opens in a new window MLA International Bibliography offers a detailed bibliography of journal articles, books and dissertations. Subjects consist of literature, language and linguistics, folklore, literary theory & criticism, and dramatic arts, as well as the historical aspects of printing and publishing.
Nasjonalbiblioteket This link opens in a new window Det norske Nasjonalbiblioteks samling af digitaliserede norsk skønlitteratur, artikler om norsk litteratur og teater, litteraturhistorier samt biografiske og bibliografiske oversigter. Basen er en del af Nasjonalbibliotekets projekt omkring digitalisering af alle bibliotekets titler. Den enkelte titel fremkommer i faksimilebilleder, og man bladrer via et klik. Opdateres løbende med nye titler.
Neue Pauly / Brill's New Pauly This link opens in a new window Encyclopedia of the Greco-Roman antiquity. Brill´s New Pauly is the english edition of the authoritative Der Neue Pauly, published by Verlag J.B. Metzler since 1996. Includes the german version. Special emphasis is given to the interaction between Greco-Roman culture on the one hand, and Semitic, Celtic, Germanic, and Slavonic culture, and ancient Judaism, Christianity, and Islam on the other hand
Oxford Classical Dictionary, 4. ed This link opens in a new window Encyclopedia covering all aspects of the classical world, in the disciplines: literature, history, religion, science, and archaeology. From 2012, with it’s first edition in 1949, OCD is the most authoritative and accessible dictionary for anyone with an interest in the classical era.
Oxford Research Encyclopedias Literature This link opens in a new window All articles of ORE are written and peer reviewed by certified experts of the topic. Reference articles are monitored by experts to ensure fresh and timely updates reflect new insights.
Strindberg i Litteraturbanken This link opens in a new window Litteraturbankens syfte är att vara en fri kulturhistorisk och litterär resurs för forskning, undervisning och folkbildning. Den är till för alla: forskare, lärare, studerande och litterärt allmänintresserade. Huvuduppgiften är att samla in och digitalisera skönlitteratur och viktigare humaniora samt tillgängliggöra materialet på sådant sätt att det blir möjligt för användare att arbeta med det.
Times Literary Supplement Historical Archive This link opens in a new window TLS published from 1902 ff. No access to the recent 5 years